+30 24270 22005
info@travel-skiathos.gr


Συναρπαστική 7ήμερη εκδρομή στη μαγική Κωνσταντινούπολη
 

konstantinoupoli-xrysomallis-trevel
 


Άλλο ένα φανταστικό 7ήμερο στον πιο κλασσικό προορισμό του Χρυσομάλλης Travel, τα τελευταία χρόνια. Αγια Σοφία, Μπλε τζαμί, Ντολμά Μπαχτσε, Βόσπορος, Μπαλουκλί, Πριγκηπόννησα και διασκέδαση όπως μόνο το Χρυσομάλλης Travel ξέρει. Διαμονή στην πλατεία Ταξίμ  σε ξενοδοχείο 4**** με πρωινό.

Στην υπέροχη Κωνσταντινούπολη με το Χρυσομάλλης Travel!

 

ημέρα

Αναχώρηση στις 07:00 με προορισμό την Κομοτηνή και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό στη Λαμία, τον Πλαταμώνα και τη Μουσθένη, άφιξη στη Θρακική πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση. 

sapphire-istanbul

ημέρα

Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα των Κήπων. Αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο και κάνουμε τη στάση στα Duty Free Shops για τις αγορές σας συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την Πόλη. Στάση για ξεκούραση στη Ραιδεστό και το μεσημέρι άφιξη στην Κων/πολη. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το Istanbul Sapphire το υψηλότερο κτίριο της Πόλης που είναι και εμπορικό κέντρο. 100 και πλέον καταστήματα σε 6 ορόφους για ψώνια. Στον 55ο όροφο(με εισιτήριο 15 λίρες) μπορείτε να δείτε τη θέα απο τα 236μ και να κάνετε sky dive 4D tour guide, μια mini περιήγηση της πόλης σε προσομοιοτή σα να είστε σε ελικόπτερο(με εισιτήριο 10 λίρες). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

vosporos

3η ημέρα

  Πρωινό κι αναχώρηση για να ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στα αξιοθέατα της πόλης. Θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο, την Παναγία των Βλαχερνών, την περίφημη Μονή της Χώρας και το Μπαλουκλί με τους τάφους των Πατριαρχών.Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην παραλία του Κεράτιου κόλπου, από όπου θα πάρουμε το καραβάκι για να κάνουμε μια μικρή περιήγηση στο Βόσπορο. Γεύμα στην παραλία του Βοσπόρου κι αμέσως μετά, ξενοδοχεία.Ξεκούραση, δείπνο και τι βράδυ προαιρετική έξοδος σε ρυθμούς oriental με μπόλικο ποτό και χορευτικά show. Διανυκτέρευση.

konstantinoupolh

4η ημέρα

Πρωινό και συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην Πόλη. Σήμερα πηγαίνουμε, στην Αγια Σοφιά, το Μπλε Τζαμί και τον Ιππόδρομο, στο Ντολμά Μπαχτσέ και μένουμε για φαγητό στην περιοχή της Πλατείας TAKSIM. Έχουμε αρκετό χρόνο για βόλτα, και φροντίζουμε να επισκεφτούμε το SARAY για σιροπιαστά, να φάμε στα ντονεράδικα και τα τούρκικα παραδοσιακά φαστφουντάδικα, να πάμε για ένα καφέ στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου MARMARA με την υπέροχη θέα. Το απόγευμα επισκεπτόμαστε την κλειστή αγορά Καπαλί Τσαρσί με τα περισσότερα από 4000 μαγαζιά για να κάνετε τις αγορές σας. Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή και τρελλό παζάρι γιατί με το παζάρι οι τιμές πέφτουν. Αμέσως μετά επίσκεψη στην Αιγυπτιακή Αγορά με τα ατέλειωτα μπαχαρικά και μυρωδικά από όλο τον κόσμο.Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα

Τελευταία ημέρα σήμερα στην Κων/πολη. Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι απ'όπου θα παρουμε το πλοίο για τα Πριγκηπόννησα. Θα περάσουμε από την Πρώτη, την Αντιγόνη, τη Χάλκη και θα καταλήξουμε στην Πρίγκηπο. Προαιρετικά θα κάνουμε το γύρο του νησιού με τα παραδοσιακά αμαξάκια και στη συνέχεια θα γευματίσουμε. Κατόπιν επιβίβαση στο πλοίο κι επιστροφή στην Κων/πολη. Όσοι θέλουν απόψε μπορούν να δοκιμάσουν την εμπειρία του παραδοσιακού Τούρκικου χαμάμ στο ξακουστό Suleimaniye Hamami. Γύρω στις 20:00 μας παίρνει λεωφορειάκι για το χζαμάμ και μας επιστρέφει όταν τελειώσουμε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση από την Κων/πολη για τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαιτούμενο έλεγχο συνεχίζουμε για την Αλεξανδρούπολη όπου και θα παραμείνουμε για φαγητό. Κατόπιν αναχώρηση κι άφιξη αργά το απόγευμα στην Καβάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα

Πρωινό, μαζεύουμε τα πράγματά μας και ξεκινάμε για το γυρισμό. Επιστροφή στην Αθήνα.

 

istanbulPics

 

ΤΙΜΗ / ΑΤΟΜΟ:                      ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:

Περιλαμβάνει:

*6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4**** στην Πλατεία Ταξίμ με πρωινό.

*4 γεύματα στην Τουρκία σε εστιατόρια.

*Όλες τις μεταφορές - περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.

*Παρουσία έμπειρου αρχηγού - συνοδού του γραφείου μας.

*Όλες τις ξεναγήσεις με ελληνόφωνο ξεναγό.

*Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

*Εισόδους σε μουσεία - αρχαιολογικούς χώρους.

*Ποτά - φιλοδωρήματα

*Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή δεν αναφέρεται καθόλου.

 

Γενικές πληροφορίες:

Από τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας χρειαζόμαστε περίπου 6 ώρες μέχρι την Πόλη. Η μεγαλύτερη καθυστέρηση συνήθως είναι στα σύνορα, γι΄αυτό χρειάζεται προσοχή και υπευθυνότητα για να κάνουμε τον λιγότερο δυνατό χρόνο.

Νόμισμα της Τουρκίας είναι η Λίρα. Συνάλλαγμα μπορείτε να κάνετε όταν φτάσουμε στην Πόλη. Φυσικά δέχονται και euro. Προσοχή όμως στις ισοτιμίες και τις μετατροπές με τα εκατομμύρια λίρες, και φυσικά στα ρέστα. Η ισοτιμία σήμερα είναι 1 euro = 2,30 YTL περίπου. Είναι εμφανής η αλλαγή της ισοτιμίας τον τελευταίο χρόνο, αφού τα πάντα έχουν ακριβύνει και μάλιστα περισσότερο από την Ελλάδα. Ανταλλακτήριο υπάρχει δίπλα στα ξενοδοχεία, έξω από την Σκεπαστή Αγορά, στην Πλατεία Ταξίμ.

Τυχόν ζημιές στα δωμάτια βαρύνουν αυτούς που διαμένουν. Κατά την αναχώρηση γίνεται πάντα έλεγχος από το ξενοδοχείο, πριν φύγουμε.

Η Κωνσταντινούπολη είναι αρκετά ακριβή πόλη. Οι τιμές στα περισσότερα είδη είναι λίγο ακριβότερες από τη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα. Φθηνά είναι συνήθως όσα πωλούνται από πλανόδιους, είναι όμως και για πέταμα τα περισσότερα. Είμαστε τουρίστες. Και μας αντιμετωπίζουν σαν τουρίστες. Όπως στην Ελλάδα είναι ακριβό το φαγητό για τους τουρίστες, ακριβή και κιτσάτη η διασκέδαση, ακριβά τα ταξί κλπ, το ίδιο περίπου συμβαίνει κι εκεί. Στη σκεπαστή αγορά τα περισσότερα από αυτά που θα αγοράσετε, θα τα πάρετε πολύ πιο ακριβά σε σχέση με την Ελλάδα. Οι τιμές τους συνήθως είναι 20-30 φορές πάνω από την αξία τους.

Έμποροι, πλανόδιοι, καταστηματάρχες κλπ βλέπουν στο πρόσωπό μας υποψήφια θύματα γι αυτό προσοχή. Το κλέψιμο είναι εθνικό σπορ για τους Τούρκους. Μην κυκλοφορείτε μόνοι σας ειδικά το βράδυ. Είναι αρκετά επικίνδυνη πόλη.

Το πρόγραμμα της εκδρομής που έχετε αναλυτικά, είναι προαιρετικό. Τίποτε δεν είναι υποχρεωτικό, εμείς απλά έχουμε οργανώσει διάφορα πράγματα κι όποιος θέλει ακολουθεί.

Ενδεικτικά σας λέμε τιμές για διάφορες από τις δραστηριότητες:

Χανουμάκια: Αίθουσα στα θεμέλια παλιάς Οθωμανικής αγοράς (στον χώρο έχουν γίνει και γυρίσματα για τις 1000 και 1 νύχτες), με πρόγραμμα παραδοσιακό αλλά και Interactive.. (με πλήρες μενού ορεκτικά, σαλάτα, κυρίως πιάτο, φρούτο και μισή φιάλη κρασί) 35€/άτομο.
Κρουαζιέρα στο Βόσπορο: 20€/άτομο.
Είσοδος σε BAR - CLUB με ποτό: 10-15€/άτομο.
Είσοδος σε μεγάλα clubs της Πόλης: 20-30€/άτομο.
Φαγητό σε ταβέρνα χωρίς μουσική: 15€/άτομο.
Suleimaniye Hamam: 35€/άτομο.
Istanbul Sapphire: Εισιτήριο για το ασανσέρ 55ο όροφο: 15λίρες.
Istanbul Sapphire: Εισιτήριο για το 4D Tour: 10λίρες. Επειδή όμως βρίσκεται στον 55ο όροφο θα πρέπει να βγάλετε και εισιτήριο για το ασανσέρ (25λίρες μαζί). Διάρκεια 10 λεπτά.
Είσοδοι σε μουσεία: Αγια Σοφιά 28 λίρες και Ντολμά Μπαχτσέ 30 λίρες. Φροντίστε να έχετε τα ποσά έτοιμα από την προηγούμενη μέρα για να μην πάμε σε ανταλλακτήριο και χάνουμε χρόνο.

Καλή αγορά είναι το stock με τα δερμάτινα. Αν έχετε σκοπό να ψωνίσετε αντίστοιχα είδη καλό είναι να το κάνετε από την αρχή. Στη σκεπαστή αγορά σας φεύγουν τα πιο πολλά χρήματα και μάλιστα σε άχρηστα πράγματα. Αποφύγετε τις πολλές αγορές εκεί.

Συνήθως ότι περιέχει φαγητό, περιέχει πολύ και καλό φαγητό. Επειδή το φαγητό όμως στην Τουρκία είναι μια δύσκολη ιστορία, προσοχή στο τι τρώτε. Τα club δεν είναι ιδιαίτερα καλά σε επίπεδο διακόσμησης, ενώ τα πολύ καλά πολύ δύσκολα θα δεχτούν group στο μαγαζί. Τα ποτά είναι με τη μεζούρα κι όχι όπως στην Ελλάδα. Αν στο ποτό θέλετε πάγο πρέπει να το πείτε. Αν θέλετε χυμό ή coca cola στο ποτό, χρεώνεται extra.

Το κάπνισμα απαγορεύεται παντού!

Ακολουθώντας κανείς όλο το πρόγραμμα της εκδρομής θα ξοδέψει συνολικά για φαγητό και διασκέδαση περίπου 150 - 170€. Υπολογίστε τι θα διαθέσετε σε ψώνια...και μην ψωνίζετε ότι βρείτε μπροστά σας.

Προσοχή στο δρόμο! Με βάση και την εμπειρία σας λέμε ότι τα περισσότερα χρήματα τα τρώμε στο δρόμο και σε χαζά πράγματα.

Τηλέφωνο στην Ελλάδα παίρνετε βάζοντας μπροστά το 0030.

 

Πρόσφατα Νέα (Εκδρομές - Διαμονή)